ВПЕЧАТОЦИ НА УЧЕСНИЦИТЕ НА ТРЕНИНГОТ “NLP PRACTITIONER”

ВПЕЧАТОЦИ НА УЧЕСНИЦИТЕ НА ТРЕНИНГОТ “NLP PRACTITIONER”

Никола Грујучиќ

Имам поминато многу тренинзи, но после “NLP Practitioner” имам право да си признаам себе си и на останатите дека со помош на тренингот “NLP Practitioner” се пронајдов себе си и своите пријатели, ги изострив сетилата и почувствував дека сепак постојам. Особено ми се допадна практичната работа, добрите предавачи и асистенти и добро организираната тимска работа.

Maja Станчетиќ

Луѓето често ме прашуваат што е НЛП и за што се употребува. Уште почесто ми кажуваат дека приметуваат како сум порасположена, насмеана и како им е пријатно во мое друштво. Кажуваат и дека и тие сакаат да знаат како да бидат подобри и поуспешни. Јас секогаш им одговарам дека токму НЛП е нешто што може да им помогне. За мене НЛП е добра поддршкана патот кон успехот, како професионално така и на приватен план.

Сузана Јосиќ

Тренингот “NLP Practitioner” во потполност ги исполни моите очекувања. Се што научив иприменив донесе резултат. Тренерите и асистентите секогаш се спремни да излезат во пресрет. Се е одлично објаснето и потполно применливо.

Душан Шорак

НЛП допринесе да остварам добра комуникација со луѓето во опкружувањето со кои претходно беше невозможно. Сега тоа е и комуникација во која уживам. Во таа комуникација веќе не морам да сум загрижен дали моите зборови ќе бидат погрешно разбрани, и мирен сум, бидејќи знам дека мојата порака е разбрана на вистински начин. Пред ова искуство мислев дека целите се далеку, како и средствата со помош на кои би ги исполнил,дека и тие се некаде попатно кон целта,  дури имав и чувство дека сум потполно во право.

Иако сакам да сум секогаш во право, овој пат погрешив, што ми беше драго. НЛП ми помогна да сватам дека целите се многу поблиску од што можеме да замислиме, и она што најмногу ме изненади е кога увидов дека средствата не се некаде попатно кон целта, туку од секогаш биле во нас на „дофат на рака“.

Благодарен сум на НЛП бидејќи после тоа искуство во огледалото од тогаш гледам друга слика од себе.

Оља Мишкиќ

Со маркетинг работам 11 години, а НЛП ми овозможи да ги структуирам и да ги избрусамвештините кои се неопходни за комуникација. Со оглед на тоа дека комуникацијата е една од суштинските работи во нашиот живот, НЛП го користам и во комуникацијата со моите деца, што ми отвара еден потполно нов свет, но и во комуникацијата со самата себе. Многу голем број на луѓе не знаат точно што со својот живот и не ги држат конците во свои раце, а тука НЛП е од голема помош. Ова знаење многу ми помогна да откријам во кој правец сакам да ми се одвива животот и верувам дека секому може да помогне.

Лидија Влашиќ

Ова навистина функционира! Тренингот “NLP Practitioner” беше вистинско уживање. Многу значаен, животно значаен тренинг. Го менува животот и го подобрува во сите насоки! Прекрасни предавачи и асистенти кои секогаш даваат поддршка.

Александар Гајиќ

“NLP Practitioner” е фантастично искуство! Буквално за цел живот и за сите животни ситуации. Посветеноста на тренерите, оптимизмот, прекрасната атмосфера која е високо мотивирачка….

Милан Тукиќ

Пеџа Јовановиќ ме заинтересира за НЛП на една презентација уште во 2009 година. Одлуката за да го посетам тренингот “NLP Practitioner” јас всушност ја донесов уште тогаш, но дури во 2014 госина се створија услови за тоа да го реализирам.

Во текот на тренингот открив подготвеност да работам на себе и покрај тоа што сум во шестата деценија од животот. Мојот внатрешен дијалог е поинаков и се одвива се почесто. Мојата листа на соништа изгледа пореално од порано, а животната слика ми е поширока, со повеќе детаљи и „пиксели“. Моите акции се поодлучни и со повеќе верба.

Најважната работа која ја научив, секако е она што ги претставува столбовите на НЛП:  поголема фокусираност на целите, подобра изостреност на сетилата и флексибилност, без оглед на се.

Моите очекувања од тренингот се реализирани, сега е до мене. Уште не сум свесен за своето влијание, но верувам и сигурен сум дека ќе се случат позитивни промени.

На крај ќе порачам дека го препорачувам тренингот “NLP Practitioner” на секој бидејќи е исплатлива инвестиција!

 

На следниот линк погледнете повеќе искуства од учесниците на тренингот “NLP Practitioner”

http://nlpcentar.com/utisci-polaznika-nlp-practitioner-a/

НЛП Центар е агенција за консалтинг и менаџмент основана во 2008 година, а од јуни 2011 година работи во рамките на Атриа групацијата. Основна дејност и фокус на НЛП центар се отворените, меѓународно акредитирани НЛП тренинзи. Нашиот фокус е примената на НЛп во личниот и професионален развој.

Сенсум Тренинг и Коучинг е едукативна и консултантска компанија со мисија да овозможи на своите клиенти најдобри можни решенија од областа на развој на лидерство, професионален и личен развој. Ние користиме врвна методологија за лични и професионални промени како би ги подржале клиентите во развојните активности и влијание на тие активности врз деловното работење.  Преку партнерство со Атриа Гроуп СЕЕ на локалниот пазар носиме врвни интернационални лиценцирани програми за развој и консултанти.

Најави се за да ги добиваш најновите информации од Сенсум

Вашето име: *

Email адреса *

Согласност: *
Се согласувам да добивам известувања

Sharing is caring!

top
Сенсум© 2018. Сите права задржани.

Login

Register

Create an Account
Create an Account Back to login/register
Skip to toolbar